A szavazás szünetel


Helyi hírek   Általános hírek   Helyi újság   Eseménynaptár   
Felhívások   Egyház   Kisebbség   Közérdekű adatok
Birkózás


Beszámoló a Birkózó Szakosztály
2004-2005 versenyidényéről


 A Nagyrábéi Petőfi Sport Egyesület Birkózó Szakosztálya számára 2005 májusában befejeződött a versenyévad. A szakosztályvezetés a csapat tagjaival és szülőkkel együttesen egész napos vidám sportnapon értékelte az évadot.


Papp István vezetőedző heti két alkalommal tartott edzéseket. Hétfőn és szerdán délután 5-7-ig. A versenyekre való felkészülés igényelné a heti háromszori gyakorlást, de a jelenlegi anyagi helyzet és a gyermekek terhelhetősége nem teszi lehetővé, hogy gyakoribb edzéstervet vegyünk számításban.


Ebben az évben jelentősen megváltozott a szakosztály kor szerinti összetétele. Többen feladták a rendszeres edzéslátogatást a középiskolai elfoglaltságuk, vagy a felvételire való felkészülés miatt. Eredményes volt viszont az őszi tagtoborzásunk amely a következtében jelenleg is közel húsz fő a létszám a gyermek, a diák II és a serdülő korosztályokban.


A 2004-2005-ös versenyévadban tíz versenyen vettek részt versenyzőink. A megszokott megyei és területi versenyek sorából kiemelkedik a 2005 január 22-i korondi nemzetközi versenyen való részvételünk. Az erdélyi testvér települési hagyományápolásunk sportkapcsolatának ápolásaként viszonoztuk a korondi birkózók 2004 látogatását. Részvételünk nem csak jelképes, de eredményes is volt, mert Garabuczi Tamás megnyerte súlycsoportjába az igen kemény versenyt, de jól szerepelt Kolompár Márk is aki negyedik lett.


Külön szólni kell a hazai rendezésű versenyünkről, amelyet az idei évtől a tavaly elhunyt volt szakosztály vezetőnkről elnevezve ezentúl „Mészáros István Emlékversenyként” jegyzünk. Külön köszönjük a család támogatását,  a vándordíj alapítását. Itt említjük meg a Magyar Birkózó Szövetség elismerését is amellyel a vezetőinket tisztelte meg. Dajka Ernő sportköri elnök és Albucz Sándor szakosztályvezető részesült elismerő diploma oklevélben. A versenyen nagyszerűen szerepelt a csapat mert dobogóra állhatott.
Éves szinten versenyzőink a különböző versenyeken:


18 első helyezését arany
17 második helyezésért ezüst
11 harmadik helyezésért bronz
Összesen 46 érmet szereztek


Igen értékesnek tekintjük a pontszerző:: 11 negyedik, 5 ötödik, 4 hatodik helyezésünket.


 A szakosztály hírnevét öregbítette Papp István vezető edző ez évi szép sikere is amikor a veterán birkózók országos versenyén arany és ezüst érmeket szerzett korosztályos súlycsoportjában. Köszönjük odaadó példamutatását és további sikereket kívánunk.


 A szakosztályvezetés az évadzáró alkalmából elismerésben részesíti a versenyévadban legkiemelkedőbb sikereket elért versenyzőit. A rangsor első három helyezettjét serleggel is megjutalmazza.


 A Nagyrábéi Birkózó Szakosztály 2004/2005-ös verseny évadjának legkiválóbb eredményeit elérők rangsora: I. helyezett: Garabuczi Tamás (gyermek +45 kg)
II. helyezett Szabó Attila (diák II 37 kg) III. helyezett Mohácsi Tamás (gyermek 26 kg)IV helyezett Kolompár Márk ( gyermek 31 kg) V. helyezett Szabó Tamás (diák II. 45 kg) VI. helyezett Madar Ádám (gyermek 33 kg)
Az értékelés alkalmából a szakosztályvezetés sportolói magatartásáért, küzdeni akarásáért és versenyzői hozzá állásáért dicséretben részesítette Bézi Ferenc, Tiszai Sándor, Pálfi Sándor, Tarpai Norbert és Balku Tamás csapattagokat.
A szakosztályvezetés a 2005/2006- os év előkészítéseként: a csapatszellem erősítését további csapatépítést, tagtoborzást jelölte meg céljaiként.


 A szakosztályvezetés külön köszönetet mondott a versenyzők szüleinek anyaagi és időbeni áldozatokat igénylő támogatásukért, bízva abban, hogy a közös célok érdekében minderre a továbbiakban is számíthat.
Az értékelést követő egész napos versenyek lebonyolításáért, az ízletes ebéd elkészítéséért és az azt követő „rendteremtés” önkénteseinek is kijár az elismerés.


Hajrá Nagyrábé! Hajrá Birkózók!


A Birkózó Szakosztály Vezetősége nevében Papp István vezetőedző, Albucz Sándor szakosztály vezető

Felhasználónév:
Jelszó:
12/2017. (III.24.) Nagyrábé Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatára vonatkozó helyi szabályokról szóló 20/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendele
11/2017. (III.24.) Nagyrábé Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnök és bizottsági tag tiszteletdíjának megállapításáról szóló 14/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet módosí
10/2017. (III.24.) Nagyrábé Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 13/2016. (V
9/2017. (III.24.) Nagyrábé Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelete A szociális tüzelőtámogatás helyi szabályairól szóló 20/2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről
8/2017. (III.24.) Nagyrábé Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2017. (II. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról    Home   Honlaptérkép   Impresszum