Köszöntő

Nagyrábé Nagyközség Önkormányzatának képviselőtestülete és minden lakosa nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt településünk honlapján.


TOVÁBB

Eseménynaptár

Hulladékkezelés / Szemétszállítás

(frissitve:2007.11.01.)

 .

 .

Hulladékszállítás

   .

A hulladékszállítás Nagyrábén mindig csütörtöki napon lesz. A szemétszállító edényeket ezen a napon szíveskedjenek kirakni. Az ürítést reggel 6 órakor kezdik. Az útvonalat még nem ismerjük ezért  mindenki rakja ki időben. Kivételesen ezen a héten a kuka mellett elhelyezett zsákokat is elviszik, de ez csak szeptember hatodikára érvényes. Legközelebb már csak a kukákat ürítik.

Számlázva  két alkalommal lesz ez évre. Szeptember-októberre november elején kapjuk a számlát, november-december hónapra januárban kapjuk meg a számlát.

2008 januártól mindig háromhavonta és utólag  számláznak.

A szelektív hulladékgyűjtők is e tájékoztatóval egyidőben  kihelyezésre kerülnek, így azokba is lehet rakni az azokba rakható hulladékot. Minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel is.

Kukaürítés tehát minden héten CSÜTÖRTÖKÖN !!!

Szeptember hónapban megkezdi működését a hulladéklerakó, még augusztus hónapban minden házhoz eljuttatjuk a szemétgyűjtő kukákat, és ezzel együtt egy tájékoztatót is kapnak a szolgáltatótól.

Ezzel egyidőben a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre is kihelyezzük a konténereket. Azt szeretnénk, ha minél többen élnének ezzel a lehetőséggel is, és oda helyeznék el a nagyobb mennyiségű, szelektíven gyűjtött háztartási hulladékot. Itt lehetőség lesz a papír, a műanyag palackok, elhelyezésére is.

Kérjük, hogy szeptembertől a helyi szeméttelepre ne vigyenek ki szemetet, ha más településről hoznak szemetet, azt jelenetsék be a hivatalba.  

A hulladékszállítást végző szolgáltató lehetőséget ad az építési törmelék elvitelére is, ehhez szükséges konténerek igénybevételével, természetesen külön díjért.

E költségek megtakarítására lehetőséget biztosítunk továbbra is a lakosság részére  kizárólag építési törmelék elhelyezésére. Ezért kérjük, hogy aki ilyen igénye van,  a hivatalban jelentse be, és ha ebben korrektül együtt tudunk dolgozni akkor hosszabb időre megoldjuk a lakosság ezen  igényét. Ha azt tapasztaljuk, hogy ezzel visszaélnek, hétvégeken, éjszaka viszik akár az engedélyezett, akár az engedély nélküli helyre, akkor ezt a lehetőséget meg kell szüntetnünk.

A jelenlegi szemétlerakót december végéig mindenképpen meg kell szüntetni

.

.

Szeméttelep:

.

2006. November elején, Nyerges Imre vállalkozó szervezésében és támogatásával elkészítettek a szeméttelep köré egy földsáncot.

Remélhetőleg ezzel megszünik a szemét szétszóródása.

Mindehez persze a lakosságra is szükség van, kérünk mindenkit, hogy a kivitt szemetet a földsáncon belülre helyezzék el!