Köszöntő

Nagyrábé Nagyközség Önkormányzatának képviselőtestülete és minden lakosa nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt településünk honlapján.


TOVÁBB

Eseménynaptár

Egészségügy / Orvosi ellátás

(frissitve: 2007.12.29.)

 

Tisztelt Nagyrábéi Lakosok!

.

Az orvosi ügyelet formája - TÖRVÉNYI ELŐIRÁSOK MIATT -

2008. január 1-től megváltozik.

 

Központi orvosi ügyeleti formában fogják az orvosi ellátást igénylő betegeket ellátni. Ez azt jelenti, hogy Berettyóújfaluban lesz az ügyeleti központ , hívás esetén a telefont ott veszik fel, és a bejelentés alapján ítélik meg, hogy mennyire sürgős az orvosi ellátás, és közlik a telefonálóval, hogy várhatóan mikor és honnan érkezik az orvos.

2008. január 1-től csak ebben a formában lehet ellátni orvosi ügyeletet. Az eddigi formában, melyet házi orvosaink láttak el, már nem maradhatott.

 

Az orvosi ügyelet telefonszáma:  06 30/52 83 252

 

Az orvosi ügyelet címe:  Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky  3-5.

.

Az ügyelet időtartama:

         Hétköznap:       este 6    - reggel 8 óráig

         Hétvégén, munkaszüneti - ünnepnapon:  24 órás ügyelet

                                  

        Délután 4  - 6 óra között a kabai orvosi ügyelet érhető el

        az alábbi    telefonszámon:

                                                              06 30/65 56 612

 

Háziorvosaink  továbbra  is  a  megszokott  időben rendelnek.

Sürgős esetben reggel   8 órától délután  4 óráig hívhatók

a saját rendelőjük telefonszámán:

.

      Dr Gál Jenő                   54/   477-071

      Dr Tverdota László       54/   534-014

.

Amíg ezzel az új ügyeleti formával ismerkednek, esetleg eltévesztik a telefonszámot, továbbra is hívható a 477-000 jelenleg használt ügyeleti telefonszám, melyet mindig az akkor érvényes ügyeleti helyen fognak felvenni.

.

Kérjük mindenki  türelmét és megértését, reméljük a kezdeti nehézségek után ez az ügyeleti forma is a lakosság megelégedését szolgálja.

Bármilyen gondjuk, problémájuk lesz az ügyelet elérésével, vagy az ellátással kapcsolatban, szíveskedjenek jelenteni a hivatalba, hogy intézkedhessünk

Nagyrábé, 2007. december 28.

 .

Gyarmati Sándorné

polgármester

.

.

2007. november.

.

Bemutatkozik dr. Tverdota László, a 2. körzet új háziorvosa:

Kedves felkérést kaptunknéhány bemutatkozó sor megírására.
Mindketten a Debreceni Egyetem általános orvosi karán végeztünk, itt ismerkedtünk meg. A feleségem ceglédi születésű, a Debreceni Egyetem Tüdőklinikáján tüdőgyógyász szakorvos, emellett háziorvos licenc vizsgával is rendelkezik. Jelenleg két kislányunkkal a lassan 3 éves Hannával és az 1 éves Grétával GYED-en van. Én Monokon, egy zempléni faluban születtem, háziorvosi és sürgősségi tapasztalatokkal rendelkezem, amit tartós helyettesítésekkel és a mentőknél eltöltött évek alatt szereztem. Mivel magam is vidéki gyökerekkel rendelkezek így nem ismeretlen a falu élete számomra. Ami ebből a bemutatkozásból kimarad idővel úgy is ismertté válik, hiszen ebben a közösségben, Önök között zajlik majd az életünk.
A szakmai elképzeléseinkről szeretnénk egy terjedelmesebb levelet közzétenni. Ebben a rendelések időbeosztásáról, az általunk kiemelt fontosságúnak tartott egészségmegőrző kérdésekről, a szűrések fontosságáról is írnánk néhány gondolatot.
Szeretnénk ha Önök is bizalommal fordulnának felénk, és próbáljuk együtt, az Önök segítségével és együttműködésével keresni a megoldásokat.
Tisztelettel:
Dr. Tverdota László és családja

.

2007. október.

.

A rendelőfelújitási munkálatok miatt átmenetileg az 1. számú körzet orvosi rendelése az erre a célra ideiglenesen kialakitott fogorvosi szolgálati lakásban történnek!

Megértésüket és türelmüket köszönjük

 .

 - Az orvosi rendelők felújításának első része befejeződött!  A 2. számú körzeti orvosi rendelés /a védőnői rendelő helyén felújitott épületrészben/ folyamatosan működik.

 .

Új Háziorvos a 2. körzetben  

.

Az új háziorvos Dr. Tverdota László Október 01-től  kezdte el munkáját a 2-es körzet háziorvosaként !

 .

 - Aki eddig a II. körzethez tartozott, és nem kérte át magát az I. körzetbe, automatikusan most is oda tartozik. Az orvosválasztási lehetőséggel bárki élhet. Minden lakosnak joga van eldönteni, hogy melyik orvost választja háziorvosának, függetlenül attól, hogy melyik körzethez tartozó utcában lakik.

 - Az új háziorvos nem tudta szeptember l-től elkezdeni munkáját. Ez nem a rendelő felújítása miatt történt, hanem a szakhatósági engedélyeket nem tudta megszerezni a nyári szabadságolások miatt.  Azon dolgozunk, hogy legalább október l-től a védőnő helyén felújított épületrészben rendelhessen. 

2007.szeptember.

.

 - Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy szeptemberben az új háziorvos Dr Tverdota László és orvos felesége Dr Biró Margit két kis gyermekükkel ideköltözik, és várhatóan Október 01-től  kezdi el Tverdota doktor munkáját a 2-es körzet háziorvosaként.

2007. augusztus.

.

 - Az orvosi rendelő teljes felújítására pályazti pénzt nyertünk, a felújítást még augusztus hónapban elkezdjük,  az esetleges kellemetlenségekért előre is elnézést és megértést kérünk. Reméljük, hogy a munka befejezésével mindenki elégedett lesz.