Köszöntő

Nagyrábé Nagyközség Önkormányzatának képviselőtestülete és minden lakosa nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt településünk honlapján.


TOVÁBB

Eseménynaptár

Székelyföldön jártunk...

(2007.09.28.-29.)

Kapcsolódó link: Székely Himnusz 

szerkeszti: Tiszai Károly

 

Látogatás Székelyföldön !

.

Hivatalos látogatást tettünk testvérközségünkben,  Korondon.  

A látogatás fő célja a két község között egy rövid időre "elfelejtett" kapcsolatok felújitása volt.

Korábban a két község testülete között egy igen aktiv és hasznos kapcsolat működött. Ennek eredményeként nem csak hivatalos szinten volt kapcsolat, hanem magánemberként is több  barátság, ismeretség kialakult a települések lakói között.

A testületek képviselői illetve a hivatali dolgozók  mostani találkozása után reméljük sikerült  a kapcsolatokat megujitani illetve ujakat kialakitani és a következő időkben még hasznosabb lesz ez az ismeretség mindkét település lakói számára.  

.

Tapasztalataink alapján feltétlenül ki kell emelni a Korondi emberek barátságát, vendégszeretetét, magyarságukat, hagyományaikat minden időkben megőrző igazi "magyar emberi" mivoltát. 

.

Reméljük a Korondiak is minél hamarabb ellátogatnak majd meghivásunkra hozzánk!

.

Korondról:

Korond Hargita megye nagyközsége, Sóvidék egyik leghíresebb települése, amely Nagyrábétól több mint 400 km-re, a 13A műút mellett, Parajdtól 11, Szovátától 18, Székelyudvarhelytől 29, míg Csíkszeredától 80 km-re fekszik.

Korond a hagyományait mélyen őrző, korszerűsödő székely falu. A határtól 350 km-re Románia belsejében teljesen magyar lakta település! 

A nagyközség lakóira jellemző a sokféle foglalatosság: a hagyományos fazekasság, a famegmunkálás, a taplókészítés és a kereskedelem.

.

Nevezetességek, látnivalók a teljesség igénye nélkül:

A falu életében igen jelentősek a borvízforrások, a Diómáli-forrás, a Szőlőmáli-forrás, a Cseredombi-forrás, Erzsébet-forrás ....

Az Árcsói-borvíz (az egykori Korondfürdő)...

A Főút menti "kirakóvásár" ...

Az unitárius templom ...

A római katolikus templom ...

Az Árcsói-sóskút (korondi sóskút) ...

A korondi forrásüledékek ...