Felgyorsultak a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tornaterem-, tanuszoda- és tanteremépítések. Dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár Nagyrábén helyezett el alapkövet 2016. április 21-én.

Nagyrábé általános iskolája is részese annak a beruházás-sorozatnak, amelynek keretében költségvetési forrásból országosan összesen 78 projekt valósul meg 38 milliárd forint értékben.

Nagyrábén 218 millió forintból épül meg a tornacsarnok. A fejlesztések központi szerepet játszanak a települések életében, hiszen a tornatermek a mindennapos testnevelésórák megtartásán túl - oktatási időn kívül - szélesebb közönség számára is hozzáférhetőek lesznek.

Dr. Boros Anita elmondta: "A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015 áprilisában vette át a program lebonyolítását, és az azóta eltelt időszakban sikerült a megvalósítás pályájára állítani a beruházásokat. A felgyorsult fejlesztéseknek köszönhetően az új létesítményeket a tervek szerint már a következő tanévben átadhatjuk, biztosítva ezzel a mindennapos rendszeres sportolás lehetőségét."

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Hajdú-Bihar megyében a nagyrábéi beruházás mellett Bárándon tornaszoba, Konyáron, Sárrétudvarin tornaterem, Derecskén tanuszoda, Mikepércsen pedig tanterem épül.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)