Fórum


Hogyan tovább, Nagyrábé?Hozzászólások
Létrehozás dátuma

tiszaika 2011.11.29 19:20
Tisztelt "Buci"!

Köszönöm hozzászólását, azt hogy "saját szemmel" megpróbálja nézni a dolgokat, reálisan értékelni azokat. Sajnos ilyen világban élünk, amikor olyan dolgokat vetnek a szemünkre, amelyekről nem tehetünk, az még jobb, ha olyanért hibáztatnak ami nincs is (még remélem sokáig nem is lesz) de ezzel együtt kell élnünk. Azért dolgozunk, hogy a lakosságnak minél jobb legyen, de nagyon sok minden nem rajtunk múlik -főleg nem igéregetéseken- amit lehet megteszünk!

Flohmannak meg csak annyit írnék hogy: Kedves "hazalátogató" remélem "egy jobb világból" jött most haza, nem pedig ilyenből mint alább bemásoltam, de még Nagyrábéról ilyet nem olvashatott:

Népszabadság online:
2011. november 29.
Újabb iskolákban és kollégiumokban zárják el a radiátorokat: Több millió forintos tartozások miatt csütörtöktől hat település összesen nyolc intézményében korlátozza, illetve leállítja az energiaellátást a szolgáltató.... Nagyatád városi, valamint Barcs, Mátészalka, Csenger, Nagykáta és Vác megyei fenntartású, elsősorban oktatási és nevelési intézményeit, kollégiumait érinti.

Magyar Nemzet online:
2011. november 27.
Tartozás miatt maradnak menza nélkül az iskolák Az esztergomi önkormányzat adóssága miatt szerdán felfüggeszti a közétkeztetési szolgáltatást a városi fenntartású oktatási intézményekben és a szociális központban, csak a kórházban marad az étel.

Origo:
2011. november 2.
Diákok ezrei hideg tantermekben
Napok óta nincs fűtés a Pest megyei önkormányzat fenntartásában lévő tizennyolc iskolában, mert a szolgáltató tartozás miatt kikapcsolta a gázt. Van, ahol tanítási szünetet rendeltek el, másutt a hideg tantermekben sapkában, kabátban ültek a diákok

Vagy sorolhatnám tovább, de csak néhány cikk cím:

Fűtetlen iskolák: a megye kormányzati segítségre vár | Gyömrőn nem dideregnek tovább a gyerekek | Kilenc Pest megyei iskolában még mindig nincs tankönyv | Pest megye 17 iskolájában nincs gázszolgáltatás ...

Szóval Nagyrábén ilyen NINCS és ha rajtunk múlik NEM is lesz!!

Tiszai Károly
buci 2011.11.27 09:20
helyesbítés a legutóbbi hozzá szólásomban 1 hibba csúszott:sajnos jól látod kedves flohman. nem tudom az ország melyik részéről.......stb így talán egy érthetőbb! és elnézést a hibáért!!
Előzmény
buci 2011.11.25 15:02
Sajnos nemjól látod,tudod kedves flohnam! az ország melyik részéről jöttél,vagy netán kűlföldről?hiszen az egész országban az történik amit észrevételeztél! 1 hozzáfűzni valóm van csak! annak idején becsapták az egész országot az unióba lépéssel! és ennek issza most a levét a kis ember és a kis település valamint a legtöbb önkormányzat is! csak figyelemmel kell kísérni a híradásokat! Nálunk az iskola még működik és az étkezés is biztosítva van a gyerekeknek,nem tudok olyat hogy valakit kilakoltattak a bedőlt hitele miatt! még egyelőre! remélem nem is lesz! hát ennyit akartam még legyen neked sok szerencséd ahol most élsz és jó egészség az egész családodnak! tisztelettel BUCI!
Előzmény
Flohman 2011.11.25 12:52
Sziasztok !

Sajnos nemrég jártam Nagyrábén, hosszú ideje óta már nem jártam arra és ami elég nagy szomorúsággal töltöttel el, hogy az emberek mind le vannak épülve és örülnek ha a napi kenyérre valójuk megvan. Nem értem hol maradnak az ígéretek amiket a polgár mester választáson ígértek...nem , hogy fejlődne a falu, hanem még lejjebb csúszik...ami régen támogatás volt már az sincs és a szegény ember csak még szegényebb lesz és a gazdag csak még jobban tömi a zsebét és jót röhögök magába, hogy mindenkit átvert.
Remélem ezeket a dolgokat nem csak én látom így.
roma 2011.09.28 08:52
sziasztok!
Látjátok már megint nem fogadta el a felkérést a CKÖ-nél így az adó fizető polgárok pénzét vágták meg Kolompárék.Mi lesz itt , szerintem ez az ember pozícióra tör de semmi tudás nincs és iskola sem.Legalább Balog Csabinak volt esze hozzá, de még Attilának sem volt.Szégyellem hogy cigány vagyok olyan értelemben ,hogy ezek fognak képviselni a romákat
Nemes Péter 2010.10.04 10:16
Véget ért az önkormányzati választás.

Gratulálok a győzteseknek és kívánom, hogy minden tudásukkal a települést szolgálják!
A falunak pedig azt kívánom, nézzen végre egy szebb jövő elé!
Technotilla 2010.10.02 00:25
Kedves Katymaty!

Nem tudom hogy ki vagy,de az biztos hogy nagyon vagány lehetsz ha ilyeneket írsz minden jelöltre.....!Remélem ki fog derülni hogy ki vagy Gyarmati Sándornénak köszönhetően és jól megszívod!Annyit szeretnék csak neked írni hogy nem tudom mi jogon hozod fel ide a választásokhoz a Sziki Róbert magánéletét!!!???Közöm csak annyi hozzá hogy a nővéremet is bele vetted csak nem tudom mi jogon!!!???Nagyon egy alpári lehetsz...!!!Bújj el..!Még a neved sem mered elárulni,gyáva vagy!
További szép napot mindenkinek!
N Dezső 2010.10.01 23:01
Tisztelt Választópolgárok!

Nagy Dezső vagyok régi nagyrábéi családból származom,születésem óta itt élek,szeretem ezt a falut, ezért gondoltam úgy ,hogy képviselőként is szeretnék tenni érte. Vállalkozóként mindig igyekeztem a falu elismerését kiérdemelni,úgy gondolom képviselőként is hasznos tudnék lenni a település számára. Nem szeretnék az igérgetés csapdájába esni, nem igérek sok pénzbe kerülő beruházásokat,ezek megvalósítása csak nyertes pályázatokkal lehetséges. Hiszem ,hogy eredmények eléréséhez munkát kell befektetni,csodára nem számítok és még a szerencsének is be kell segíteni,hogy minket válasszon.

Ennek a választásnak legnagyobb tétje, hogy ki lesz Nagyrábé polgármestere. Bármelyik jelölt lesz is az, nem lesz tévedhetetlen ember,ezért nem mindegy kik lesznek a képviselők, ugyanis egy polgármester rossz döntését csak a képviselőtestület változtathatja meg.

Egy képviselő határozottan de megfelelő alázattal képviselje a lakosságot.Választáskor érdemes figyelembe venni, kit milyen külső erők vagy saját érdek befolyásol.

Megválasztásom esetén elsődleges célom a település népességmegtartó erejének fokozása.Olyan falut szeretnék ahol a fiatalok saját elhatározásukból telepednek le,megbecsülik az időseket és elismerik az általuk elért eredményeket.

A képviselői munkát csak úgy tudom elképzelni,hogy itt élek,részt veszek a falu hétköznapi életében,a problémákat saját bőrömön érzem és próbálom azokat az önkormányzatban megoldani.Szeretnék kapocs lenni a lakosság és az önkormányzat között.

Ehhez kérem az önök segítségét!

Tisztelettel: Nagy Dezső

független képviselőjelölt
tiszaika 2010.10.01 22:11
Kedves Nagyrábéiak!

Tiszai Károly vagyok.

Korábban az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának tagja, majd 2006-tól önkormányzati képviselő, alpolgármester lehettem. Munkám mellett az időm nagy részét ezen nem kis feladat tette ki. Így a saját és az önkormányzati munka révén településünk problémáit, megoldásra váró feladatait jól ismerem.

A 2006-os választások előtt egyet ígértem Önöknek „becsületes, felelősségteljes és céltudatos munkát, ” - most 2010-ben elmondhatom, hogy ígéretemet betartottam!

Az elmúlt 4 év elvégzett önkormányzati munkája az élet minden területét átölelte:

Az egészségügyitől az oktatáson át, az ifjúság támogatásán, a mindennapi életen át az időskorúak támogatásáig. A tervezésektől a pályázatíráson át, a megvalósításig, működtetésig. Kiemelten fontos volt a közfoglakoztatás megszervezése melynek eredménye: több száz embernek sikerült munkát biztosítani.
Az önkormányzatot is sújtó gazdasági válság ellenére, a takarékos gazdálkodásunk eredménye az, hogy önkormányzatunk és intézményei folyamatosan, gondok nélkül működtek, nincs hiányunk, nincs működési hitelünk!

Csak annyit kérek, nézzenek szét falunkban. Lássák és tapasztalják meg azokat a változásokat /mind az épületek, utak, beruházások, mind az elvégzett munka területén/ amik szebbé, élhetőbbé tették településünket. Természetesen van még mit tenni, hiszen mindent „egyszerre” nem lehet megvalósítani. Mindenhez idő kell!

Bízom abban, hogy október 3-án szavazatuk meghozatalában az elvégzett munka és a konkrétumokkal alátámasztott célok vezetik majd Önöket.

Bizalmuk ismételt elnyerése esetén szeretném a megkezdett munkákat folytatni továbbá dolgozunk a ”Geotermikus energia hasznosításán”- „Közös energia beszerzésen”. A Turizmus fellendítése”, vagy épp „vízmű üzemeltetése”, a „szennyvízelvezetési rendszer kiépítése”, az eddig nem aszfaltozott utcák és az iskola tetőtér elkészítése is célunk!

Szeretném megköszönni Önöknek, hogy képviselőjelöltségemet ajánlócéduláik átadásával támogatták. Számomra ez azt jelenti, hogy elismerik az elmúlt 4 évben a Polgármesterasszonnyal és képviselőtársaimmal együtt végzett munkát, azt amit a faluban szétnézve Önök is tapasztalhatnak.

Végezetül annyit, hogy támogatásuk esetén, ugyanazt ígérem, mint 4 éve:

„becsületes, felelősségteljes és céltudatos munkát”

Köszönöm figyelmüket!

Tiszai Károly
Független-képviselőjelölt
kollarikpeti 2010.10.01 20:54
Tisztelt nagyrábéi lakosok!

Kollárik Péter vagyok. Bizonyára ez a név már sokak számára ismert, hiszen családom, munkám és hivatásom is szülőfalumhoz, Nagyrábéhoz köt. Születésem óta itt élek és feleségemmel közös jövőnket is itt képzeljük el.
Most eltelt egy önkormányzati ciklus, amiben jómagam is részt vettem, mint képviselő. E 4 éves munka során próbáltam mindenben segíteni azokat az elképzeléseket, amelyek Nagyrábé fejlődését segítették. Úgy érzem, minden igyekezetemmel Nagyrábé érdekeit szolgáltam. Tettem ezt egy személyben, mint önkormányzati képviselő, mint a népjóléti bizottság tagja és mint a nagyrábéi Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója. Szociálpedagógusként negyedik éve látom el ezt a munkakört. Ez idő alatt sok szakmai tapasztalatot szereztem, azáltal, hogy bepillantást nyertem a településen élő családok életébe. Sikernek könyvelem el, hogy bizonyos helyzetekben a megoldásra váró problémákat a családokkal közösen tudtuk orvosolni.
Amennyiben az idei választásokon ismét megtisztelnek bizalmukkal, úgy továbbra is, azon munkálkodom, hogy még többet tegyek Nagyrábé fejlődéséért.

Tisztelettel:
Kollárik Péter
független képviselőjelölt