Fórum


Adminisztrátori információkHozzászólások
Létrehozás dátuma

borss 2011.05.21 14:46
Kedves Adminisztrátor!

A honlap nem elavult kicsit??? Vereb település honlapját elnézve, igen nagy lemaradásban vagyunk.. mind kezelhetőséget, mint friss tartalmakat nézve.. Már több éve így néz ki a falu honlapja.. ha valaki ez alapján ítéli meg a községet.. akkor nem sokat téved! Legalább a honlapunk lehetne szebb, és jól "irányított"...
adminisztrátor 2010.10.04 10:38
Tisztelt Honlap látohatók!

A kampánycsendnek vége, a fórum normál üzemben működik!
adminisztrátor 2010.10.02 19:44
Tisztelt Honlap látohatók!
Igaz honlapunk nem a 2010-es Önkormányzati Választások "fóruma" nem kampányoldal, de mégis helyet adtunk mind a vendégkönyvben, mind a fórumon ilyen irányú megnyilvánulásoknak.
.
Viszont 2010.október 03.-án, 0 órától "KAMPÁNYCSEND" van ezért sem a fórum sem a vendégkönyv - még akkor sem ha közben kijavítják a hibát - nem lesz véleménynyilvánításra használható!
Megértésüket köszönjük!
adminisztrátor 2007.09.24 19:32
Hogyan lehet itt komunikálni?

A regisztrálás után kapsz egy e-mailt, és azon vissza kell jelentkezni, hogy valóban te vagy e, és valós a címed.
Visszajelentkezés után a saját jelszavaddal bármikor beléphetsz. Nézd meg a leveled!!!
adminisztrátor 2007.08.08 08:35
A következő hozzászzólásban az internetszolgáltatók/levelezési listátkat üzemeltetők által közösen megfogalmazott "etikai kódex" -ből idézünk:
adminisztrátor 2007.08.08 00:35
A honlapunk fórumán folyó minden tevékenység publikus; a világ számos szerverén archiválhatják a hozzászólásokat.
A fórum egész tagságának megítélését rontja egy-egy, a közösséghez méltatlan levél.
A fórumozóktól nem várunk el semmiféle komolyabb levelezési ismeretet. Első alkalommal. A későbbiekben viszont nem bánunk elnézően senkivel.
Hogy ez mindenki számára betartható legyen, következzenek először az emberi viselkedés szabályai.
1.Ne használj trágár szavakat!
2.Ne vitatkozz, ne kötözködj, ne légy fennhéjázó, lenéző, arrogáns! Ha nem megy, inkább ne írj!
3.Ne folytass magánlevelezést a fórumon!
4.Ne kritizáld mások szakmai és nem szakmai véleményét vagy tulajdonságát!
5.Ne indíts és ne folytass felesleges "vallási" vitákat!
6.A fórumok nyilvánossága előtt, a közösség kárára elkövetett különösen súlyos hibákért elnézést kérhetsz, ha indokoltnak találod.
7.Képességeidhez mérten ügyelj a helyesírásra, kerüld a durva hibákat és az ésszerűtlen rövidítéseket. Próbálj jó stílusban, világosan fogalmazva írni.

Általános szabályok

Minden fórum alapvető témája a leírásánál található, ezért témába tartozhat minden, aminek bármi halvány köze van ehhez, továbbá tetszőleges téma, amelyet a listatagság (de leginkább az admin kötélidege) még eltűr.

Szigorúan tilos a durva szóváltás, bármilyen kereskedelmi célú hirdetés vagy reklámozás.

Légy tekintettel a szerzői jogokra, a Lake Success-i megállapodásra, a vámmal, adózással kapcsolatos törvényekre!

Törvénytelen tartalmú levelet ne küldj a fórumba!

Ha az adminisztrátornak fontos közlendője van, a tárgyban "ADMIN" szöveget tartalmazó levelet ír a fórumba. Ezeket mindig olvasd el, és tartsd magad a bennük foglaltakhoz!

Hidd el, az admin akkor is teszi a dolgát, ha ezt nem közli mindenkivel vagy nem látszik a listán. Ha esetleg váratlanul meghalna, arról mindenkit időben értesíteni fog. Ne próbáld helyettesíteni a listán való nyilvános fellépéssel! Ha valami nem tetszik, írj neki, vagy a szerver rendszergazdájának

Ha valaki magánlevélben kér választ a fórumon feltett kérdésre, válaszodat másolatban küldd neki személyesen, de ird meg a forumba is; lehet, hogy mást is érdekel, és az sem árt, ha szerepel az archívumban.

Ha levelet idézel, válaszaidat az idézett levél sorai közé szúrd be a megfelelő helyeken; az idézett szövegre vonatkozó válaszodat közvetlenül az idézet alá írjad. A saját szöveged ne, ismétlem, ne az idézett levél fölött legyen.

A fórum adminisztrátorról és az adminisztrálásról

Minden honlapnak van tulajdonosa (esetleg több is), akit azért szoktak tartani , hogy jól felhizlalva ügyeljen a rendre (amellett, hogy a saját eszközeiből és idejéből ellenszolgáltatás nélkül áldoz a forumok számára). Az ő szava szentírás: ha úgy ítéli meg, hogy a listán folyó eszmecsere nem felel meg a lista szellemiségének és/vagy színvonalának, akkor megkéri a feleket, hogy hagyjanak fel kifogásolt tevékenységükkel, amit a résztvevők örömmel és ódát zengve teljesítenek.

Az adminisztrátor feladatai közé tartozik a fórumok színvonalára ügyelni és az illemtant betartatni. Az illemtannak fontosabb a szelleme, mint a betűje; annak betűről betűre való betartása nem cél, ezért némi rugalmasság várható. Éppen ezért nem cél az illemtan egyes pontjainak megszegéséért járó eltiltási idő és az eljárás módjának pontos meghatározása; feltételezzük, hogy az adminisztrátor józan ítélőképessége a lista kontrolljával együtt elegendő az esetleges vitás helyzetek elsimítására.
Az illemtan megsértőit az adminisztrátor első fokon magánlevélben figyelmezteti, másodfokon kicsit idegesebb hangvétel is előfordulhat, harmadfokon a kifogásolt listatárs listára való írásjoga szenved csorbát, általában egy hét és három hét közötti időtartamra. Különösen súlyos esetekben azonnal a harmadfok lép életbe, továbbá tömeges illemtansértés esetén nyilvános figyelmeztetés is előfordulhat.
Az írástól való ideiglenes eltiltás nem "bosszú" vagy "büntetés", csupán a lista védelme a további illemtansértések ellen.
Ha az adminisztrátor a fórumokon a fórum szellemiségével össze nem egyeztethető, ám az illemtanban határozottan meg nem tiltott tevékenységet észlel, belátása szerint módosíthatja az illemtant és/vagy eljárhat az elkövetővel szemben.
Az adminisztrátor tevékenységével és a fórumillemtannal kapcsolatos viták helye nem a fórum nyilvánossága, hanem elsősorban az adminisztrátorral folytatott magánlevelezés, és csak másodsorban a különböző fórumok.
Ha úgy érzed, hogy az adminisztrátor egy kiskirály, aki élvezi, hogy másokat cseszegethet, és veled szemben visszaél a hatalmával, akkor ez a fórum valószínűleg nem neked való. Rengeteg idegeskedéstől kímélheted meg mind magadat, mind másokat, ha értelmetlen és kilátástalan viták helyett a leiratkozást választod. Nyithatsz saját levelezési listát, amin a te szabályaid érvényesek, vagy kereshetsz másikat, amelyik szimpatikusabb.